Restauratie project “de Koornbloem”

Hoeveel mortel heb ik nodig?

Goes heeft nog één molen over van de oorspronkelijke 11 molens die de stad rijk was. Het betreft hier een stellingmolen op de noordelijke stadswal gebouwd in 1801.

In de loop van 2020 werd duidelijk dat de korenmolen “de Koornbloem” een zeer uitvoerige restauratie nodig had. Voegwerk moest worden vervangen, balkkoppen aangegoten, kruiwerk moest worden aangepakt, enz., enz., al met al, de hele molen heeft aandacht nodig, veel aandacht.

Bouwbedrijf van de Linde werd ingeschakeld omdat deze al vele jaren ervaring hebben met restauratieprojecten, o.a. een middeleeuwse brug in Zierikzee. Niet geheel toevallig heeft MegaMix Zeeland voor dat project de mortel geleverd en het resultaat was schitterend. Omdat deze samenwerking toen goed bevallen is, werd ook nu weer gekozen om samen het beste resultaat neer te zetten.

Via Stefano van het lab Gouda, werd een mooie restauratiemortel (MRMK10-1000-DS) samen gesteld met daarin alle wensen van de klant verwerkt.  De restauratiemortel werd door MegaMix Zeeland aangeleverd bij de molen in een éénkamer-silo. De restauratie is nog in volle gang maar het beloofd een schitterend eindresultaat te worden, zie hiervoor de foto’s.

Na oplevering van het project, eind 2021, wil de molenaar weer geregeld met windkracht gaan malen, zodat de klanten weer kunnen genieten van vers gemalen graan.

Locatie

Goes, Zeeland

Opleverdatum

december 2021

Project duur

3 maanden

Sector

Weg & Waterbouw

Bekijk ook andere projecten

Weten wat MegaMix voor uw project kan betekenen?

MegaMix Coöperatie BA
Hefbrugweg 97
1332 AM ALMERE
T: 088-5510888
F: 088-5510884
E: info@megamix.nl
Bekijk al onze vestigingen

Stel hier uw vraag aan

MegaMix

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy