Organisatie & historie

16 ondernemers met een passie voor mortel

De zestien leden van onze coöperatie streven hetzelfde doel na; mooie duurzame mortel leveren. Ze hebben allemaal evenveel zeggenschap en kiezen gezamenlijk het bestuur. Dit bestuur houdt zich onder andere bezig met de gezamenlijke inkoop, het kwaliteitsbeleid, technologische innovatie, marketing en communicatie. Zo kunnen de leden zich richten op wat voor jou als klant belangrijk is; het leveren van de perfecte mix in de correcte hoeveelheid op het afgesproken moment op de juiste plaats.

megamix-home

samen voor de perfecte mix

Om nieuwe ontwikkelingen, mogelijkheden en ideeën met elkaar door te nemen, spreken MegaMixleden elkaar regelmatig. Door elkaar bij te praten, kennis te delen en vragen te stellen, zijn we op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarbij betrekken we uiteraard ook onze medewerkers. Hun toewijding en loyaliteit draagt voor veel van onze klanten bij aan het herkenbare en vertrouwde MegaMix-gevoel. Samen gaan we voor de perfecte mix en zorgen we ervoor dat die mix steeds duurzamer en gebruiksvriendelijker wordt.

hoe megamix begon

Toeslagstoffen overbodig? Alle combinaties van zand en cement in één systeem? Het lijkt onmogelijk, totdat het gedaan is. Een aantal visionairs stak de koppen bij elkaar, startte met ontwikkelen en bracht in 1983 een revolutionair silowisselsysteem op de markt. Eén silo met twee gescheiden compartimenten; één voor zand en één voor cement. Een ingenieus verdeelmechanisme maakt het mogelijk de gewenste verhouding vooraf in te stellen. Een gat in de markt!

Het duurde dan ook niet lang om ondernemers in dit concept te interesseren. Al snel bestond de Vereniging van MegaMix Specieproducenten uit 16 leden.

historie1
historie2

standarisatie garandeert kwaliteit

De flexibiliteit van het systeem vroeg om standaardisatie van de verschillende mortelmixen. Samen met een certificeringsinstelling kwamen we (na intensieve metingen en controles) tot een uitgekiende standaardisatie volgens de geldende normen.

De markt stond niet stil en vroeg om andere bouw-, metsel-, voeg- en montagemortels. Geen probleem voor het flexibele MegaMix-silosysteem. De perfecte mix werd – net zoals nu – bepaald in overleg met de klant. Ook deze MegaMix-mortels zijn uiteraard volledig gecertificeerd.

Om efficiënter te kunnen werken in de snel veranderende markt, besloot de Vereniging van MegaMix Specieproducenten te professionaliseren. In 2000 richtten de leden de Coöperatie MegaMix BA op; een dynamische en professionele organisatie, gedreven door de bevlogenheid van een enthousiaste club ondernemers. Ons doel? Mooie duurzame mortel leveren!

Met zestien leden heeft MegaMix een landelijk dekkend netwerk dat:

  1. duurzame en gebruiksvriendelijke mortel levert,
  2. jouw project van de benodigde systemen en hulpmiddelen voorziet en
  3. jou ontzorgt, adviseert en ondersteunt.

 

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy