Duurzaamheid & MVO

Niet doen maar zijn

Bij MegaMix doen we niet duurzaam; we zíjn duurzaam. Veel van onze MegaMix-vestigingen zijn ISO14001-gecertificeerd (milieumanagementsysteem). Onze leden doen er alles aan om onze duurzaamheidsambities en milieuprestaties doorlopend te verbeteren. Uiteraard kun je als klant altijd bij ons terecht met vragen over de meest milieuvriendelijke oplossing voor jouw project.

14 kg CO2-reductie per ton mortel

Met het 2-kamersysteem van MegaMix boek je een MegaMilieuwinst. TNO becijferde dat ons 2-kamersysteem de CO2-uitstoot per ton mortel tot wel 60% vermindert. Hoe dat kan?

In een 1-kamersysteem moet zand eerst worden gedroogd voordat het met bindmiddel kan worden gemengd. Dit drogen kan maar op een paar plaatsen in Nederland (meer transport) en gebeurt in grote installaties (kost veel energie).

Kies je voor een 2-kamersilo, dan is het niet nodig om je zand eerst te laten drogen. Onze 2-kamersilo’s laat je gewoon vullen bij de MegaMix-vestiging die bij jouw project in de buurt zit. Veel van onze coöperatieleden beschikken zelfs over een eigen zandwinning.

Beter verwerkbaar zonder chemische hulpmiddelen

Zo’n 2-kamersilo heeft naast de CO2-beparing nog andere voordelen. Aardvochtig zand neemt tijdens het mengen het water gemakkelijker op. Dat betekent een betere menging zónder dat je chemische hulpmiddelen nodig hebt. Geen wonder dat veel metselaars de verwerkbaarheid van mortels uit het 2-kamersysteem beter vinden. Voor sommige specials is ons 2-kamersysteem zelfs per definitie beter geschikt dan een 1-kamersysteem. Dit heeft te maken met de uitgekiende samenstelling van deze specifieke mixen.

keurmerk
Nibe-Stamper-en-Stamp

Dubokeur

Het NIBE heeft onze metselmortels gecertificeerd met het DUBOkeur ‘gebouw’. Dat betekent dat de metselmortel van MegaMix tot de milieutechnische top behoort en daarom een duurzame keuze is

megamix steunt

Onze vestigingen zijn vrij in het steunen van lokale initiatieven die een concreet (lokaal) maatschappelijk doel nastreven. Als coöperatie kiezen we tijdens de algemene ledenvergadering jaarlijks een landelijk initiatief waar we ons aan verbinden.

local for local

Of je nu ontwerpt, bouwt of metselt; er gaat niets boven een lokale partner. Een voordeel van het landelijk dekkende MegaMix-netwerk, is dat er altijd een vestiging bij jouw project in de buurt is. Dat scheelt in het aantal af te leggen kilometers en maakt de samenwerking een stuk sneller, gemakkelijker en milieuvriendelijker.

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy